sayang kamu

sayang kamu

sy mghargai kamo0o semua....thanks

Friday, 8 August 2014

my journey -:- homeopathy untuk hamil

assalamualaikum....

arini tetibe je rase nk update pasal '"ttc" ni... ikot kn hati sebenarnya takmo cite psl ni. takmo update pasal "my journey" ni.... sebab nyer taknak heboh2kn.. yela benda ni kn rezki dr Allah s.w.t.... biar lah Allah je yg tau usaha kite... tak perlu nk cerite kt org.... tp biler di fikir2 balik, kalau update mane la tau bley dpt jumpe kwn yg senasib ke... kwn2 yg boleh sharing pengalaman masing2... boley jgk la dpt ilmu br n boleh dpt semangat dr kwn2... yela kdg2 kite terase lonely, xde tmpt nk crite... bile update, dpt jgk la luahkan ape yg terbuku di hati...cewaaahhh....hahahaha... tak salah kn nk update...?? lg 1 boleh jd kenengan2 ni, mane tau ade rezki ank, nanti boleh tunjuk kt die betape ssh nyer nk dpt kn die...hehehe.... tp terpulang la pd sesape nk update ke idak...!

okey.. topik da lari jauh ni..... hehehe. sebelum ni eila penah la terbaca kt blog org ni, usaha die nk dpt baby ngan g buat rawatan homeopathy, alhamdulillah usaha die berjaya... bile bace, rse mcm menarik je... mcm nk try je... bile da ber'ttc ni, ape je usaha org yg bjaya kite msti nk try jgk...mane la tau ade rezki kn... balik umah tny en.ahmad, die kate okey je..so dok google la kt mane ade rawatan homeopathy.... jumpe pn yg dekat bangi, dr hassan... kitrng pn g la... mase buat rawatan ngan dr hassan or ustaz hassan (sbb nyer gaya die mcm ustaz) die just tgk tapak tgn je (sape penah pegi rawatan ngan die, tau la cr ustaz ni)... ustaz ckp ktrng xde masalah cume rahim sy tak kuat.. n die bg ubat homeopathy tu tuk sy n en.ahmad.... tp tak tau nape, eila tak mkn pn ubat tu smpai la skrng..en.ahmad punye da abis die mkn.... simpan je la ubat tu.....so xde la nampak hasil nyer...huhuhu..sebenar nyer sebelom ni pn eila da g chekup ngan kpmc kajang... bile chek doc kate ktrng xde masalah cume blom rezki je lg... nanti ble free eila update psl treatment kt kpmc tu erk...

panjang da mukadimah eila kasi...skrng br nk cite psl homeopathy yg kedua eila buat tp dgn doc yg b'lainan.... hehehe...

mcm mane eila boleh tetibe je nk wat rawatan homeopathy ni, padahal sblm ni da pegi tp tak mkn ubat pn... panjang citer nyer....

treatment homeopathy yg 2nd ni, en.ahmad yg nk buat.. sbb nyer doc yg buat ubat homeopathy satu opiz ngan die, kebetulan lak en.ahmad ni keje kt kem.kesihatan...so kenal la ramai doc... bdk opiz die yg suggest kn g jumpe doc ni....

eila tak jumpe pn doc ni, en.ahmad je yg jumpe... yg best nyer doc ni akan buat ubat homepathy khas mgikut masalah eila shj.. doc tu akn buat soal selidik dulu, baru doc tu akan buat ubat.. kalau ngan klinik homeopathy lain, doc akn kasi ubat yg dah sedia ada... 1st treatment wasap je doc tu... sng kn..xyah jumpe... so doc tu kasi la ubat hemeopathy tu bdasarkan keterangan yg eila kasi..skang da stat makan, en.ahmad punye da nk dkt abis sbb die start mkn dlu.... so ktrng mintk ubt untuk next pulak...ubat yg doc bg stok tuk sebulan, sbb nyer doc nk tgk perubahan slps mkn ubt tu....

ni la die ubt homeopathy tu...rase manis je... sng nk mkn.



wasap dkt doc tu..sowry sje blur kn, segan lak org bc psl period eila...hehehe


untuk ubat yg next lak lain skit.. kne jawap soalan kaji selidik dlu.... amik kau, mcm nk jwp exam lak... ingat kn soalan die yg simple2 je.... tp ble jwp kemain susah lg soklan die... huhuhu.. rse nk nangis je jwp... mls nk jwp pn ade gak.. tp di sebabkan da start treatment ngan doc tu, terpakse gak la jwp soalan tu... demi mencapai impian kami b2, ktrng gigih kan jugak jwp soalan tu..

nah tgk ni soklan die, ade 4 muke surat okehhh, byk kot soalan die...soalan tu ade 2 set, eila satu n en.ahmad satu.....see betape gigih nyer ktrng nk jwp soalan tu.....  nk nangis pn ade mase jwp soklan tu... tak tercapai dek akal nk jwp soklan die tu....huhuhu..
okey eila kasi cth soklan ea...
           a) bilakah (masa) selama 24 jam anda rasa paling teruk..?
           b) bagaimanakah kesan kabus ke atas anda.?
           c) apakah reaksi anda terhadap udara/angin utara, udara selatan, udara secara umum.
ada byk lg soalan die, eila tunjuk skit je... soalan tu lebih kpd persekitaran, sifat, rasa, kepekaan kte pada sekeliling. eila tak tau la, sama ada eila yg susah faham soalan @ soalan tuk memang tak tercapai dek akal eila nk jwp....hehehe.... cer try korng jwp.....



tepat kul 12 mlm ktrng bjaya siapkn tp ade jgk la 2-3 soklan yg ktrng tak tau nk jwp.... arini en.ahmad hantar soklan tu n tgu lg dlm 2 mgu br dpt ubat homeopathy tu... doc tu akan buat ubat tu berdasarkn ape yg kite jwp dlm soalan tu... maybe ngan cara tu, doc tu boleh faham or boleh baca masalah ktrng kot.

okey da, tak tau nk cite ape lg.....
mgharap sgt ubat homeopathy ni bkesan/serasi dkt ktrng laki bini, tp pape pn tu semua rezki dr Allah... berdoa lah selagi boleh... berusahalah selagi mampu. selebih nyer tawakal n berserah... innshaAllah Allah s.w.t akan tgk usaha kite n makbulkan doa kite...korng doakn tuk eila ea...hehehe......







*********************************************************************************


semoga mahligai yg dibina diberkati, dirahmati, dumurahkan rezki, dikurniakan anak yg soleh/solehah dan kekal bahagie dr dunia hingga akhirat..
aminnn....
 

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” 
surah Ali-Imran :ayat 38, 

"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi."

Al-Anbiya', ayat 89


*********************************************************************************





4 comments:

  1. Assalam.hye. singgah sini jap. Gud luck tuk Homeopathy. kite jga TTCian. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.... salam pkenalan...tq yerk... gud luck tuk kamo0 jgk... hihihi

      Delete
  2. dear eila... nnt bace la link ni....
    sekadar perkongsian dr akk ... hehehe..
    http://www.melinblossom.com/2013/07/mesti-baca-inspirasi-bagi-yang-belum.html

    ReplyDelete
  3. nak no doktor tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...