sayang kamu

sayang kamu

sy mghargai kamo0o semua....thanks

Friday, 27 January 2012

sebulan sudaaa.......


26 january 2012

26 Dec 2011 kaki aku da kene ikat sebelah, dlm erti kate lain da bertunang la....hehehe...  sebulan da aku jd tunang kepada en.kekasih hati...hahaha.... ermmmm baru je cecah sebulan, aku rase mcm da b'bln2 je jd tunang org.....hihihi...  tp dugaan jd tunang org hanya Tuhan je yg tau....sanggup n tak sanggup je nk lalu....lepas ni lak tak tau mcm mane....setakat nie semua nyer alhamdulillah la n mgharapkan sume nyer ok hingga akhir hayat..amin.... ermmm kitrng tak celebrate pn hahaha...(ermmm tak bley blah nk celebrate, br sebulan je kottt...hahaha).... entah die ingat ke tak...tp yg pasti arini ktrng nk kuar dating....lalala...... da lme rse nyer tak kuar bcinta...hahaha....ermm g lunch je kot...jumpe pn jap je....lalala.....ok la tu dr tak jumpe lgsung kn....




aku da tak sabau la nk kawin nie..hahahha........eeee gatal giler....tak bley blah.....hahahaha, sabau2 ade 8bln lg ni.... hahaha.... tp da sebulan pn, aku dok relek je lg...takde wat paper pn preparation tuk wedding aku nanti..... eila tgl 8bln je lg kot....1 ape pon kau tak wat lg.....hahahahah ( eyh ape lak tak stat lg...?? aku da survey doorgift la, tp tak g cr kt kedai je lg....hahahaha)...... ermmmm aku tak tau nk stat dr mane dlu la......huhuhu..... en.kekasih hati aku ckp, "1st kite wat, kte kne g kursus kawin".... erkkkk...??? "KURSUS KAHWIN"...??? hehehe... cmner aku leh xingt sume ni..... (aku slalu kne mara ngan en.kekasih hati, die ckp benda yg tak penting sume aku ingt tp yg penting cm kursus kawin ni bley lak xingt......huhuhu..)  erm ok, ujung bln 2 kte g kursus kahwin ye en.kekasih hati...... aku da cr tmpt n date,  nanti kte g kursus kawin tu ea...jgn mara2 lg yerk en.kekasih hati.....lalalala.......

 


hahaha....past g kursus kahwin aku da leh start g usha benda2 lain lak.....hahaha.......pape pn happy anniversary 1month la syg......hahahaha

Friday, 20 January 2012

doorgift

ermMm cKp pSL kawin, aKu da stAt skit survey2 bRg.... sgT2 sronOk nk wAt prepare kAwin ni... 
bLe tgk bRg2 kAwin je, rSe excited Lak nk kAwin...hahaha.... 
gAtaL giLer...ermmm biar La...janJi Aku pUas hAti... mCm2 bEnda da Aku suRver, dr dOorgift smpAi Ler ke cAteriNg....hihihi......sGt2 terujA bLe tGk suMe2 ni... lalala...
bAjet kAwin pN br wat skIt....inChik.tUnang nyEr baJet Pn die xwAt lG....ermmm Mmg aKu la yG watKan.. lalalala...... bLe fRee je Aku msti g Jumpe en.GooGLe.....hahahAHa.... 
miNtak tLg survey... pAntang ade msE msti dok google je...
smpai kNe mArah la nGan inChik tuNaNg...huhuhu.... 1st yG aKu gOogLe, Aku nk Cr dooRgift....... dok kHusyuk gooGle aku tERjumper R benda ni...
ishhh2 aku Suda jAtuh ciNta nGAn benDa ni....hahaha...dok survEy lg....mak ait...maHaL giLer....bLe diPikiR2 bALik aKu d.i.Y jer bEnda ni...
 
 cantik tak klu wat cmni...???? lalalala.....xcited giler nk wat benda ni....tp bajet mesti kne besar kn...??? aku nk wat 1000pcs...biar sume org dpt n biar sume org puas ati...lalala....

 yg cmnie pn cantik kn....??? aku dok mcari2 lg ktner nk la cr balang jar ni....harap2 jumpe la......
pastu g oder stiker cm gamba bwh ni lak kn...??? ermmm byk keje nk kne wat ni....1st step kne cr jar dlu la....pastu gotong royong cuci jar ni....yela nk letak sweet candy kn....kne la basuh dlu....huhuhu....
chaiyok2 yerk.......

  ermmmm jar ni xdpt cr pon lg.....tp da berangan lebih....hahahha....t xdpt, keciwa lbih lak...hahaha... takpe2... usaha tangge kejayaan....cewaahhh.....hahaha...ade mse lg ni...sempat nk mcari....lalala.....bln 3 kte start operasi ea en.tunang tersayang..........  hehehehe... hasil nyer tgu la bln 9 nanti yerk.....

doorgift aku da jumpe....skang aku nk cr pelamin lak...hahaha...cmner la pelamin angan aku nanti.....

Thursday, 19 January 2012

perancangan sempurna sebelum majlis perkahwinan

6-12 bulan sebelum hari
1.          Tetapkan hari dan tarikh perkahwinan anda.
2.          Pastikan tarikh yang di pilih tidak bercanggah dengan mana-mana agenda keluarga lain.
3.          Tentukan bajet serta anggaran kos perbelanjaan perkahwinan.
4.          Kongsi simpanan untuk mempercepatkan serta menggandakan simpanan.
5.          Sediakan ‘checklist’ perkahwinan anda supaya perancangan berjalan dengan lancar.
6.          Lantik seseorang yang anda percayai untuk bersama-sama dalam proses perancangan majlis anda.
7.          Tetapkan tema perkahwinan yang diinginkan mengikut minat dan kesesuaian.
8.          Tentukan jumlah tetamu yang akan diundang.
9.          Tempah segera tempat untuk mengadakan resepsi perkahwinan.
10.      Buat pemilihan catering dan menu untuk hari langsung.
11.      Sediakan daftar tamu untuk menganggarkan bilangan tempahan kad.
12.      Pilihlah pengapit wanita dan lelaki yang bertanggungjawab sebagai PA anda di hari langsung.
13.      Temui dan kunjungi pereka pakaian pengantin, tentukan serta pilih busana pengantin.
14.      Jangan lupa menjaga adab dan pantang-larang sebelum hari penting anda. Semuanya ada hikmah dan
         kebaikan yang tersembunyi di sebaliknya.
15.      Mula menjaga pemakanan untuk menjamin tubuh yang sihat di waktu persandingan.
16.      Kurangkan aktiviti social.
17.      Mula mengurangkan belanja seharian, usah boros dan mula menabung.
18.      Rancang percutian bulan madu anda, lakukan tempahan tempat, tiket serta kenderaan.
4-5 bulan sebelum hari
1.          Tempah waktu dan tempat pernikahanan beserta dengan juru nikah.
2.          Persiapan awal membolehkan anda membuat tinjauan akan harga dan reka bentuk kad yang diinginkan.
3.          Bertindak lebih awal, anda boleh mendapatkan khidmat mak andam kegemaran.
4.          Membuat pilihan tema warna busana pengantin yang akan dikenakan serta bunga tangan mengikut kesesuaian.
5.          Menempah busana pengantin lelaki sepadan dengan pengantin wanita.
6.          Beli atau sewa busana untuk pengapit pengantin wanita dan lelaki.
7.          Mula tetapkan dekorasi ruang majlis/pelamin mengikut tema warna yang di tetapkan.
8.          Mula tetapkan dekorasi pelamin mengikut kesesuaian tema serta pakaian.
9.          Memberitahu seluruh ahli keluarga akan tema pakaian di majlis resepsi anda nanti.
10.      Tempah dan hubungi jurufoto serta juruvideo sebelum majlis mahupun selepas majlis.
11.      Membuat tempahan awal kenderaan pengantin dan pengiring pengantin
12.      Tempah dan buat pemilihan kek pengantin mengikut tema majlis.
13.      Tetapkan pengerusi majlis yang bisa menghangatkan majlis persandingan anda.
14.      Tempah PA Sistem/ Sistem Bunyi bagi memainkan lagu-lagu pilihan anda.
15.      Lantik DJ yang bisa memainkan lagu selari dengan kehendak pengantin.
16.      Tempah kumpulan pemain Kompang untuk upacara lintas masuk ke dewan/khemah berlangsungnya majlis.
17.      Jika berkemampuan, anda digalakkan menjemput kumpulan pemain Gamelan atau Caklempong untuk memeriahkan majlis anda.
18.      Mungkin juga menarik jika menjemput Penari Kebudayaan atau Penyanyi jemputan begi menyerikan lagi majlis gemilang anda.
19.      Menempah cincin kahwin untuk majlis nikah.
20.      Mula membeli barang hantaran satu persatu.
21.      Lakukan diet atau senaman untuk tampil sihat dan segak pada hari bersejarah.
22.      Semak destinasi bulan madu pilihan.
23.      Pastikan tempahan sudah di tetapkan.

Wednesday, 18 January 2012

doa buat kekasih...



Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

Friday, 6 January 2012

my e-day

alhamdulillah sume da settle n berjalan ngan lancar nyer...

 26 dec 2011 aKu da pN seLaMat beRtunaNg ngAn kEkaSih hAtiku....ermmmm geMbiRa n sRoNok tAk tErkAte la...hihihi...da jD tuNaNg oRg aKu ni...tu La keNyAtaAn yG aKu kNe tRiMe..sKaNg bErmuLA La hiDup AKu sBg tUnanG oRg....dAn meNanti sAat bErGeLar seOranG istEri kPd sEoRng SuaMi.....

joM tGk kiSah2 tiMe tuNAng aRitu...
hehehe....

nie La miNi peLaMin aKu....huhuhu...piC Ni jEr yG ok, tP LaMpu xpAsaNg so xmEnaRik la...



niE Lak BaRaNg2 hAntArAn uNtuK piHak eN.kEkAsih hAti aKu.....

siReh jUnjunG

kEk

potPuRi

coKLat

bUah

kUeh/maKanAn

mAnisAn

sOngKok/seJaDah/buTAng bAju

bAju mELayu

sEsi sArUng ciNciN Lak.....












paRt tUnANg dA settLe...reHAt 2mGu jAp pAstu Da kNe suRvEy tUk kAwiN Lak.... Ermmm xLame dA, tGL 9bULan jEr Lg....wAaaaAhh xLaMe Lg dA....erMMM nk Stat dR mAne Dlu Erk...???
tGk r PasNi, Ape yG aku sHare dLu, yG tu La aKu pRepare dLu...lalala....bLey erK cmtu...??
hehehe...pApe jer La....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...