sayang kamu

sayang kamu

sy mghargai kamo0o semua....thanks

Thursday, 16 January 2014

azam thn baru 2014

assalamualaikum....
rase2 belom terlambat kot eila nk wish happy new year kt semua....
(hahaha.... da nk ujung bln cik kak oitt....)..
tahun baru, azam baru...azam sblom ni da settle blom..?? eyhh thn lepas ade pasang azam ke..? hahaha...  jwpn nyer..TAKDO, asalkan bahgie sudaaa...bley ke cmtu..?hahaha... Tp tahun ni nk pasang azam... innshaAllah, kali ni eila kne wat sungguh2.. bkn ckp jer okey, try my best...( ermm mampu ker..?? innshaAllah...)

dalam kepale ni mcm2 nk wat thn ni...nk bli rumah la, nk settle kn loan blaja awl la, nk deco umah la, nk g holiday la, nk wat tu la, nk wat ni la....hehehe.... azam yg btol2 eila nk wat skunk ni ialah nk ber' TTC... eyh ape tu ttc...? ttc tu bermaksud  "trying to conceive"..  tp azam yg paling besar skali eila nk wat, bkn tuk thn ni je, utk thn2 akn dtg smpai la akhir nyawa, mahu menjd seorng isteri yg solehah dan mjadi seorng muslimah yg sejati...tu harapan eila... semoga dpermudahkan... inn sha Allah.

ermmm da sthn 3bln da eila kawin... rezki ade baby tu belom smpai lg...hehe...takpe la eila, sabar ea, rezki tu milik Allah s.w.t... kite usaha je innshaAllah akan dipermudahkan.... bersangke baik la wahai hati...hehe... alhamdulillah stakat ni org da tak tny psl baby da tp hati kecil ku tak sekuat yg di gambarkan.... yela ble dgr kwn2 pregnant, sayu je ati. ble tgk kwn2 dpt baby, sedih je rase, ble tgk kwn2 main2 ngan ank, ermm sedih lg, ble dgr ank kwn2 sebut mama/ibu/ummi/mommy sronok sgt rase...teringin sgt2 nk jd mcm drng. erm nk wat cmner kn belom rezki eila lg.. huhu... tppp eila happy sgt2 tgk kwn2 eila happy(tumpang gumbire je la)hehehe.

tu yg ble masuk je thn ni, semangat br dtg... berkobar2 hati nk usaha lbh... nsib baik en.somi sgt memahami n ktrng same2 nk usaha...alhamdulillah..... 1st step tuk thn ni ktrng nk g wat chekup... aritu da g wat appoitment kt klinik pakar wanita medina kt tmn melati tu... mase g wat appoitment tu ari sabtu 11/1/14, ingtkn bley dpt date smgu slpas ke tppppp kemain lame lg br dpt jumpe doc, 26/4/14 br la dpt jumpe doc.. makkk ait kemain lame lg kn... ermm takpe la ktrng okey je... sambil2 tu bley kumpul duit.. yola nk wat chekup ngan swasta kn, sila simpan duit je la... knape eila pilih klinik tu, nanti eila cite k...tp sambil2 tu, usaha kne teruskn agak...mengaharap sgt2 dpt berite gumbira ni sblom dpt jumpe doc..... doa kn tuk eila k...hehe.. 

tp kn ble dipikir2 balik ade hikmah ble semua ni jd... mayb Allah nk uji kite, nk tgk setakat mane kesabaran kite, usaha kite... mayb la jgk kte terlalu sgt mgejar nikmat dunia smpaikn tlupa ttg akhirat sbb tu Allah m'guji kite.. bile kite di uji, br kite sedar tentang kebesaran Allah s.w.t. dlm mse yg same kte akan lbh mdekatkan diri pd yg Maha Esa, Allah s.w.t.... mane tau Allah nk bg yg lbh baik dr tu, nk bg kembar ke kt kite...hihi. sape tau kn...semua tu kuasa Allah s.w.t.... bersangka baik la wahai hati.  

 uitt pajang sgt lak cite psl azam ni kn.... eila harap2 sgt ape yg dah eila niatkn dpt disempurnakan wlpn skit...sekurng2 ada usaha disitu.....hehehe... ade eila tbace kt 1 blogger ttc ni (lupe la sape die)hehehe, mak die ckp " Biar letih berusaha, asalkan tak menyesal kerana tak mencuba.".  hehehe... baguskn mak die bg kate2 semangat cmtu.... 

da la tak tau nk ckp ape...pape pn slmt tahun baru tuk semua, semoga thn ni mberi seribu makne tuk semua..amin

assalamualaikum...

p/s: pjg lebar lak eila tulis erk, da mcm karangan. gambo xde.....ade ke org nk bc..??hahaha.... ntahhhh...hentam je la....huhuhu.






nukilan hati,
sy seorang insan yg lemah, punya sekeping hati yg mudah tersentuh, mudah terase, mudah menangis, mudah tersinggung. ape yg mampu hanyalah memendam rase. ingin dluahkan tp tiada siapa yg memahami? itu la saya.





*********************************************************************************


semoga mahligai yg dibina diberkati, dirahmati, dumurahkan rezki, dikurniakan anak yg soleh/solehah dan kekal bahagie dr dunia hingga akhirat..
aminnn....
 

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” 
surah Ali-Imran :ayat 38, 

"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi."

Al-Anbiya', ayat 89


*********************************************************************************

4 comments:

  1. eila, maybe allah nak bg rezki lain dlu...
    mana la tau dah stabil, dah ade umah sendri,
    gaji dah masyuk dan rezki2 yg lain baru dapat rezki anak..
    untung la baby nanti...
    jgn risau, tuhan tuh master planner paling hebat skali..
    teruskan usaha ye..!!!
    enul doakan yg terbaik utk korang...aminnnnn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaminn...
      thanks yerk enul.
      ermm btol... kite kne bsangke baik...hihi

      Delete
  2. btl tu eila..saila suka awk positif..ada tu rezeki utk dapat anak,mungkin tahun ni..siapa tahu kan :) saila doakan awk..amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaminn... thanks saila...hehe... dlu mmg sedih saila, tp skang mcm tak okey je nk sedih2... tu yg skang kne positif n usaha, br nmpk hasil.. inn sha Allah.....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...